Ей ми, не!

Hypocrites е песен на Коqn, но това съм сигурен, че го знаеш. Онова, което не знаеш, е че Hypocrites е отношението на тийнейджърите към звездите на муЗикалната сцена.
Откакто откриха Amy Winehouse мъртва в дома й в Лондон, тя иЗведнъж страшно много започна да липсва на младежта. Същата тая младеж, която приживе наричаше Amy Winehouse курва, боклук, наркоманка и алкохоличка. Ето личното отношение на тийнейджърите към големите. Осмивана и хулена от хиляди усти докато бе жива и боготворена след смъртта си. Така е – за героите или почит или нищо. Така е, защото всичките псуващи и критикуващи тийнейджъри завиждат на Amy Winehouse. И искат да са поне малко като нея. Не им достига само славата и успехите й. По пиене, по друсане с лекарства и наркотици и по чукане с непознати, може и да я надминават, но нямат нейната бляскава опаковка на звеЗда.
Тийнейджърите оценяват по скалата на пропадналостта. Колкото повече е деградирала една звеЗда, толкова повече е освирквана, но и тайно обожавана. След провала на Amy Winehouse в Сърбия, ония които се радваха на неуспехите й, днес плачат за смъртта й. Смешно е. Лицемерно е.
Чета в момента за това „колко много е дала Amy Winehouse на музиката”. И се чудом чудя какво всъщност даде тя за 27-те си години. Простата аритметика покаЗв, че Amy има повече прекарани дни в клиники за лечение от алкохолиЗъм и наркомания, отколкото на сцената.
И макар, че не мога да отрека певческите й умения, а също и способността да пише уникални текстове, то много ви моля – недейте иЗписва икона на Amy Winehouse. Вечно пияното, надрусано и с вече съсипана нервна система момиче, не може да бъде идеала за жена на подрастващите. Съжалявам…