“Клопка”

Действието се развива в Сърбия. На картата са заложени два живота – единият на дете, другият на мафиот. За да живее единия, другия трябва да умре. Младен (Небойша Глоговац, когото познавате като лудия таксиджия от Kad porastem bicu Kengur) е в ролята на отчаян баща, който търси пари за трансплантация на сърце за сина си. Отчаян до крайност, смазан от несправедливостта на живота и почти предал се, едно телефонно обаждане обръща всичко.

На Младен е предложена сделка – ако убие един мафиот, ще получи сумата за трансплантацията. „Наградата” е 30 000 евро. Парите са изключително много, като се има предвид, че действието се развива в годините на прехода след управлението на Милошевич, когато човешкият живот няма особена стойност, а нормалният такъв е трудно постижим. Младен е изправен пред вземането на трудно решение. Парите за един отнет живот ще спасят друг. Думите на поръчителя на убийството са повече от ясни – „Ще отнемеш живота на един лош, никому ненужен за обществото човек, за да спасиш едно невинно дете”. От едната страна малко дете, от което се очакват свежи идеи и стотици добри дела и начинания. От другата страна – престъпник. Нечестен, неморален, безскрупулен бандит, които съсипва чуждите животи.
Младен е в тежка морална клопка. Той не е убивал, чуждият живот не му е безразличен, а решението тежи повече от живота и смъртта. Знаете, че наказанието предшествува престъплението … Младен е пречупен. За него има само един изход от ситуацията – да убие.