Футболисти сме, ама не съвсем…

Преди седмица футболният фолклор роди страхотен виц.
„За мача България – Англия, Kапело викнал 6-ма от Манчестър Сити, 5-ма от Манчестър Юнайтед, 3-ма от Челси и 2-ма от Ливърпул! Лотар Матеус иЗвикал – 6-ма от Син Сити, 5-ма от Найт Флайт,  4 от Спартакус 3-ма от Биад и 2-ма от Планетa.”


Няма какво да се кривим – Англия ни опуха прахта за нула време. Дойдоха, видяха (че нищо не става от нас) и победиха. След 0:3 всички шансове за класиране на Евро 2012 приключиха. Матеус даде интервю пред вестник „Сън” преди мача: “В България футболистите се мислят за велики. Това е проблемът. Някой играч вкарва два гола, след това решава, че “може да бъде като Меси” и започва да вярва в това. Взимат се за герои. Те имат мечти, но не виждат реалността. А реалността е, че нито един български отбор не остана в Лига Европа или Шампионската лига. Това е тяхното ниво.” Адски е прав, като се замисля. Думите му обаче докачиха нечия гордост и сега се говори, че повечето футболисти и част от Изпълкома на БФС готвят преврат срещу Матеус. Мълвата е, че за треньор се гласи Любо Пенев. Проблемът е, че срещу него обаче са хората на Боби Михайлов.
И тук е моментът да се запитаме, кой точно е виновен за беЗобраЗно ниското ниво на националния ни отбор по футбол? Матеус или Михайлов? Едва ли виновник е хер Лотар. Той си вЗима 30 000 евро на месец и се прави на притеснен и загрижен за националния ни отбор само пред журналистите. Виновен е Михайлов, защото тези пари могат да се наливат в ДЮШ. Постоянно се оплакват, че нямаме млади таланти. Еми как да ги имаме, след като няма лев за децата? Принудени сме да даваме гражданство на македонци, сърби и браЗилци. С националната фланелка на България излиЗат раЗни лусио вагнерци и маркиньоси и колкото са по-черни, толкова повече не могат да боравят с топката. Но защо им е да могат? Те са предали собствената си страна, ще се стараят ли за друга?!
Аз и преди писах, че с такива манекени и пияндета нищо добро не ни чака. Писах също, че съм склонен да се предложа за треньор – няма особена разлика дали аЗ ще ръководя А отбора или Моуриньо – знаете, че не може да заснемеш маймуна, а да иЗлеЗе лъв на снимката… Закъсали сме я, закъсали сме я откакто Перуката вЗе властта в БФС. Толкова много се я закъсали, че като погледнем нагоре, виждаме дъното. Закъсали сме я и откъм публика. Около 30 000 души на мача България – Англия е обидно ниска цифра. Сещам се за една сцена от един сръбски филм:  „Вижте англичаните – пълен стадион! Това е велика нация. Вали, а стадионите са пълни. Тук стадионите са праЗни, като че има чума. В Англия има стадиони, място за паркиране, тоалетни…не е като тука – 30 000 човека на един кенеф. Бях на “Цървена Звезда” и “Барселона” на Маракана. Говно до говно, навсякъде… Реферът искаше да спре мача; мислеше, че е димка, но не беше…”
Матеус каза, че в България липсват спонсорите и за това няма пари. А без пари не може вече. Беше време, когато всеки един футболист играеше преди всичко за слава. Сега времената са други. Играе се за пари. За много пари. И въпреки да знаят, че за да получиш нещо, трябва и да дадеш, от БФС много не им се дават пари за футбол…