Новото зло в муЗиката

Let there be чалга! And house music was born! Хаус муЗиката … хаус муЗиката е новата чалга в България. Fuck!

Днес е страшно модерно да слушаш хаус. К’ва муЗика слушаш, питам? Хаус ми вика една мацка. После гуЗно ме поглежда и ме пита коя точно е раЗликата между техното и хауса (?!) … Да пропуснеш да и се иЗсмееш в лицето? Недопустимо! Да знаете – всички чалгари друсат амфетамин и слушат хаус. Хауса слушат за да прикрият простоватата чалга потребност – вижте ме, аЗ съм раЗкрепостен и слушам всичко. За чалгаря всичко е само това – чалга и хаус. Вече не схващам кое харесват повече – амфетамина или муЗиката, чалгата или хауса. Не раЗбира също как по обяд може да се натряскаш с ракия и да пощракваш с пръсти на някоя фолкдива, а вечер да треснеш 2 линии и да „иЗбухнеш” на Тери Франсис или Калмаран. Не че те са лоши DJ, нали .. просто ни липсва хаус културата за да употребим правилно тая муЗика. Нищо не раЗбирам, честно ви каЗвам.

Сега като се замисля и регистрирам колко е лесно да слушаш хаус. По-лесно и от чалгата, а да слушаш чалга е просто като 2 и 2. В чалга текстовете няма повече от 20-на раЗлични думи в максимук 8 иЗречения беЗ особен смисъл. В хауса пък почти липсва текст. Интересно е, че докато при чалгата трябва да иЗтъкнеш колко си пиян, то при хауса трябва да те забележат колко си друсан. Друго: феновете на чалгата обичат да носят особено анцуци. Обожават ги, боготворят ги. Хаусърите са с риЗки и овърсайЗ очила, т.е. нещо като маски за оскижен. Липса на вкус гарниран с особен вид колоритност. Отвратително!

Днес обаче се срещат едни субекти, въплатили в себе си представителите на горните 2 субкултури. Въпросните персонажи се поЗнават иЗдалеч – джапанки тип „прашка”, долнище на анцуг „Адидас” (2 или 4 ленти!), риЗа на цветя и палмови листа, слънчеви очила скриващи 2/3 от лицето, футболна прическа (отгоре на бодли, отЗад на кече) и задължителната чантичка преЗ рамо! Това са новите истински нощни хаус фенове и дневни чалга такива – нелепо реални за съжаление …