In vino veritas

Има нещо общо между вЗривовете в японската атомна централа „Фукушима” и националния български протест срещу горивата. Това далеч не е паниката. Общото е … алкохола.

След като цената на бенЗина стана по-скъпа от бирата, сред народа място зае нов слоган: „Пий! Не карай!” Вчера пък родни професори посъветваха жителите в България да пият повече червено вино. Това било иЗпитана рецепта срещу заплаха от радиация. Дори била докаЗана след аварията в Чернобил..

Ми .. да пием – наЗдраве! То друго така или иначе не ни остана. Не можем да иЗберем читави управници, не можем да иЗградим ДЮШ и игирща за малките деца, не можем да се справим с корупцията и престъпленията, с мутрите, с кражбите, с мародерствата по улиците и прочее. Но винаги можем да се напием. Тогава ще сме смели и силни, и най-вече обединени, защото в момента сме страшно егоистично и завистливо племе беЗ чувство за отговорност и граждански дълг за раЗлика от японците, които са сплотени и дисциплинирани, и всички заедно действат за преодоляване на щетите от сполетялата ги трагедия. БеЗ да се напиват обаче …