One day

Събуждаш се рано сутрин, но все още всичко ти се струва сън. Само настоичивото звънене на часовника те връща към деиствителността .Няколко шепи вода върху лицето и с това завършваш сутрешният си тоалет. Иска ти се да звъннеш 2-3 телеФона, но апарата отдавна е спрян поради неплатени сметки.

Тръгваш към центъра на града – орпора-люлка на твоите несгоди .Болните ти крака те носят по влажни и прашни улици към това, което за теб от краи време е нещо, като начин на пребиваване и оцеляване. За теб М. е град на спомени и мъки – вече забравен град. Хората са като прилепите – ориентират се по звуците. Всички хора, които срещаш по пътя, са призраци – лица-маски.

Лица, които несъбуждат в теб и капка интерес.

 На вид съвсем обикновенно място – кино, каФене, тревно островче около тях. Ти невиждаш дрогата. Ти я чувстваш. Човека седи на пеика и се препича на слънцето. БеЗ особенни формалности – вЗемаш стоката и си тръгваш.

 И отново във вас. Всичо е готово за поредната доЗа “живот”. Червена орхидея раЗцъФтява на дъното на спринцовката. Жадната за дрога плът пие от иглата. Миг на наслада и проЗрение. Цветни картини започват да се редят пред очите ти. Действителността е иЗбягала далеч от теб. Но малко по малко, клетките-дроги иЗпиват и последните запаси от наркотика. Наркотика, които ти приемаше последните няколко години, като Бог, Цар и Отечество. Наркотика, които ти донесе нещо съвсем раЗлично от това, което ти очакваше от него. Играта започва да става страшна и болеЗнена. Реалността вече е съвсем раЗлична, ти си болен. Абстиненцията те мъчи адски много. Събуждаш се от “Болестта”. Иска ти се всичко да е било просто един кошмар, но уви ! Нямаш пари за нова доЗа, а нямаш и да си платиш старата. Кръга започва малко по-малко да се стеснява. Болки в ставите, носа и очите ти започват да текат. АгониЗираш на леглото, докато куп неподредени мисли минават преЗ ума ти. Защо го направи? Какво ти донесе всичко това? Какво липсваше в твоя живот? Мислено си обещаваш, че от сега нататък ще си нов човек. Че ще започнеш живота си наново.

Но дали ще успееш? Може би да! Ако имаш воля…

Вземи живота си !